Wilt u een digitaal bestand naar ons doorsturen om te laten printen? Lees dan goed onze aanleverspecificaties door zodat u gegarandeerd bent van het beste resultaat.

Voor al het printwerk geld dat een PDF bestand de voorkeur heeft. Lukt dit niet, dan kunt u uw bestand ook aanleveren in JPG/JPEG of TIFF formaat. Vrijwel alle recente programma versies hebben de mogelijkheid om op te slaan als PDF.

Naast het bestandstype zijn er nog een aantal andere punten waar op gelet dient te worden:

  • Afloop/Bleed: ​Maak de bestanden op met 3 mm ​afloop/bleed. Zo hebben wij genoeg snijmarge. Dus een A4 formaat (210 x 297 mm) krijgt het formaat 216 x 303 mm.
  • Snijtekens: Voor al het printwerk kleiner dan 31 x 45 cm ( bijvoorbeeld flyers, visitekaartjes, folders) waarbij de kleuren tot aan de rand komen, kunt u snijtekens plaatsen op het eindformaat. Dus bij bijvoorbeeld een A4 op 210 x 297 mm.
  • Resolutie: De minimale printresolutie van een foto/afbeelding voor een mooie afdruk is afhankelijk van de kijkafstand. De norm in de markt is voor posters 100 tot 150 DPI op het uiteindelijke formaat. Voor flyers/nieuwsbrieven/fotoprint is dit 300 dpi. Onze ervaring is dat dit best ruime waarden zijn. Afhankelijk van de foto/afbeelding kan een dpi waarde van onder de 100 ook al voldoende zijn voor een poster en 200/250 dpi kan al voldoende zijn voor een flyer/nieuwsbrief/fotoprint.  Zorg er voor dat uw foto/afbeelding genoeg pixels heeft om op het juiste formaat af te drukken. Bereken dit met de formule; “aantal pixels” gedeeld door gewenste afdrukresolutie (dpi); en vermenigvuldig dit getal met 2,54 om het aantal cm te krijgen.
  • Kleurinstellingen: U kunt uw bestand opslaan in RGB en CMYK. In principe adviseren wij om CMYK kleurinstellingen te gebruiken, omdat de machine RGB kleurinstellingen omzet naar CMYK kleuren. Desondanks kunnen wij niet waarborgen dat de geprinte kleuren exact hetzelfde zijn als de gekozen kleuren.
  • Veiligheids-marge: Voor het beste resultaat raden wij aan om uw tekst en/of afbeelding minimaal 5 mm van de rand te zetten.
  • Fonts: Fonts dienen altijd ingesloten te worden.

Wilt u bestanden groter dan 10 Mb verzenden? Gebruik hiervoor onze Wetransfer omgeving.