Wilt u een digitaal bestand naar ons doorsturen om te laten printen? Lees dan goed onze aanleverspecificaties door zodat u gegarandeerd bent van het beste resultaat.

Voor al het printwerk geld dat een PDF bestand de voorkeur heeft. Lukt dit niet, dan kunt u uw bestand ook aanleveren in JPG/JPEG of TIFF formaat. Vrijwel alle recente programma versies hebben de mogelijkheid om op te slaan als PDF.

Naast het bestandstype zijn er nog een aantal andere punten waar op gelet dient te worden:

  • Afloop/Bleed: ​Maak de bestanden op met 3 mm ​afloop/bleed. Zo hebben wij genoeg snijmarge. Dus een A4 formaat (210 x 297 mm) krijgt het formaat 216 x 303 mm.
  • Snijtekens: Voor al het printwerk kleiner dan 31 x 45 cm ( bijvoorbeeld flyers, visitekaartjes, folders) waarbij de kleuren tot aan de rand komen, kunt u snijtekens plaatsen op het eindformaat. Dus bij bijvoorbeeld een A4 op 210 x 297 mm.
  • Resolutie: De minimale resolutie voor een mooie afdruk is afhankelijk van de kijkafstand. Voor posters is 100 tot 150 DPI op het uiteindelijke formaat het meest gangbaar. Voor flyers of nieuwsbrieven is 300 dpi beter.
  • Kleurinstellingen: U kunt uw bestand opslaan in RGB en CMYK. In principe adviseren wij om CMYK kleurinstellingen te gebruiken, omdat de machine RGB kleurinstellingen omzet naar CMYK kleuren. Desondanks kunnen wij niet waarborgen dat de geprinte kleuren exact hetzelfde zijn als de gekozen kleuren.
  • Veiligheids-marge: Voor het beste resultaat raden wij aan om uw tekst en/of afbeelding minimaal 5 mm van de rand te zetten.
  • Fonts: Fonts dienen altijd ingesloten te worden.

Wilt u bestanden groter dan 10 Mb verzenden? Gebruik hiervoor onze Wetransfer omgeving.